AV çözümleri ve hizmetleri sağlayıcısı Kinly’nin gerçekleştirdiği yeni bir araştırma, şirketlerin %65’inin ofis alanlarının hibrit çalışma için yeterince optimize edilmediğini kabul ettiğini ortaya koyuyor. Bununla birlikte, raporda ofislerin %66’sının çalışanlarından en azından yarı zamanlı olarak geri dönmelerini istediği de belirtiliyor. Bu durum, hibrit çalışma modelinin uygulanmasında önemli bir sorunu gözler önüne seriyor.
Birleşik Krallık, Almanya, Hollanda ve İskandinav ülkelerinde 400’den fazla AV profesyonelinin katılımıyla yapılan anket, şirketlerin ofis ve evde çalışma arasında etkili bir denge kurma çabasının zorluklarını da gündeme getiriyor. Raporda hibrit çalışmanın karşılaştığı sorunlar vurgulanmakta ve yaklaşık üç şirketten birinin (%28) esnek ve uzaktan iletişimin karmaşıklığını birincil endişe kaynağı olarak tanımladığı ifade edilmektedir.
Ayrıca, ankete katılan şirketlerin yarısından fazlası, zayıf hibrit akışların (%57) ve modası geçmiş AV teknolojilerinin (%58) verimliliği olumsuz etkilediğini belirtmiştir. Bu bağlamda, Kinly, taleplerin değiştiğinin farkında olarak şirketlerin uzaktan destek/yönetim (%33), birleşik iletişim ve işbirliği yazılımları (%33) ve ofis içi hibrit toplantı odalarına (%33) yatırım yapma kararlılığı gösterdiğini bulmuştur.
Kinly’nin İnovasyon Başkanı Simon Watson, “Çalışanları ofise geri çağırmak, kötü hibrit çalışma uygulamalarına çözüm değildir” diyerek bu konudaki görüşlerini dile getiriyor. Watson, “Etkili hibrit çalışma, hem evde hem ofiste doğru teknolojinin bulunmasına ve en önemlisi, çalışanlara nerede olurlarsa olsunlar aynı deneyimi sunmak için tüm bu teknolojilerin sorunsuz bir şekilde entegrasyonuna dayanır” şeklinde ekliyor.
Rapor ayrıca, daha iyi bir hibrit çalışma ortamının iş gücü üzerindeki olumlu etkilerini de inceliyor. Geçtiğimiz yıl bir AV dönüşüm projesine geçen şirketler, üretkenlikte %42, verimlilikte %42 ve personel elde tutma oranında %37 artış bildirdi. Bu, hibrit çalışma modelinin doğru bir şekilde uygulandığında sağladığı faydaların önemli bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir.