Miafon: Yerli Elektronik Güvenlik Çözümü ile Tasarruf ve Hızlı Uygulama

Miafon: Yerli ve Yenilikçi Elektronik Güvenlik Çözümü

İnovatif bir ürün olarak geliştirilen Miafon, elektronik güvenlik sektöründe yerli yazılımla hayata geçirilen ilk projelerden biridir. Bilişim Vadisi’ne Ocak 2021’de kabul edilen Miafon, %100 yerli ve milli teknoloji ile geliştirdiği yeni nesil IP görüntülü interkom sistemi ile, diyafonu mobil hale getirerek daire içi cihaz yatırımı, kablolama maliyeti ve kurulum sürecini ortadan kaldırmayı başarmıştır.

Miafon Teknoloji Kurucu Ortağı Hulusi Şirikçi, “Ekonomik koşulların sertleştiği bu dönemde, Miafon’un sağladığı tasarruf sayesinde yalnızca 3 ayda 10 bin konuta ulaştık. Hedefimiz, katma değerli yerli teknoloji ile ülkemizin büyümesine katkıda bulunmaktır,” diyerek sistemin önemini vurgulamıştır.

Bilişim Vadisi’nde Yerli İnovasyon

Türkiye’nin Silikon Vadisi olarak bilinen Bilişim Vadisi’ne 2021 yılının Ocak ayında Bakanlık tarafından akredite edilen Miafon, burada bir Ar-Ge ofisi ve irtibat noktası kurarak, yenilikçi projelere yönelmiştir. Dünyada dijital dönüşüm ile birlikte, tüm ihtiyaçların akıllı telefonlar aracılığıyla karşılanma trendinin yükselmesi ve pandemi sürecinde uzaktan iletişim taleplerinin artması, Miafon’un yeni nesil bir elektronik güvenlik sistemi geliştirmesine olanak sağlamıştır.

Yerli Sermaye ile 20 Yıllık Tecrübe

Miafon, elektronik güvenlik ve görüntülü diyafon sistemlerinde 20 yıllık tecrübenin birleştiği bir teknoloji şirketidir. Şirikçi, “%100 yerli sermaye ve yerli yazılımla geliştirdiğimiz bulut tabanlı yeni nesil IP görüntülü interkom sistemi ile klasik diyafonu mobil hale getirdik. Bu yeni teknolojinin en büyük farkı, diyafon sistemlerindeki daire içi cihaz yatırımı, kablolama maliyeti ve kurulum süreçlerini ortadan kaldırarak, diyafonun tüm işlevlerini cep telefonları üzerinden gerçekleştirebilen ilk ve tek sistem olmasıdır,” şeklinde bilgi vermektedir.

Dışa Bağımlılığı Azaltma Hedefi

Yerli teknoloji üretmenin Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltacağına inanan Şirikçi, “Türkiye’de elektronik güvenlik sektörü, yıllık 1 milyar dolar hacme sahip. Ancak, teknoloji pazarında bulunan ürünlerin ve teknolojilerin ithal oranı %90 civarındadır. Yerli olarak üretilen ürünlerin komponentleri ve çipleri yine ithal edilmektedir. Ülkemizde yalnızca ürün kasaları imal edilmekte ve dizgileri yapılmaktadır. Yazılımlar ise genellikle yabancı firmalar tarafından geliştirilmekte, sadece dil değişimi ve logo eklentisi ile kullanıma sunulmaktadır,” ifadelerini kullanmıştır.

Ekonomik Tasarruf ve Hızlı Uygulama

Ekonomik Tasarruf ve Hızlı Uygulama

Şirikçi, sağlanan tasarrufları şöyle aktarmıştır: “Diyafonda daire başına ortalama 2.000 lira gibi bir daire içi cihaz yatırımı gerekmektedir. Bu durum, örneğin 500 daireli bir sitede toplam maliyetin 1 milyon TL’nin üzerine çıkmasına neden olmaktadır. Ancak, Miafon ile bu daire içi cihaz yatırımı yapılmadan, 12 ile 36 ay arasında değişen aylık cüzi abonelik bedelleri ile kullandıkça ödeme imkanı sunulmaktadır. Bin daireli bir sitede diyafon yenileme süresi, en iyi ihtimalle anahtar teslim 6 aya uzanırken, Miafon’da sistem yalnızca 1 günde yenilenmektedir.”

Yıl sonuna kadar 40.000’i geçkin daire ve ortalama 100.000 kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Hulusi Şirikçi, “Ekonomik koşulların günden güne sertleştiği bu dönemde, %100 yerli ve milli teknoloji üretmenin en önemli sonuçlarından biri, kullanıcılara zaman ve maliyet tasarrufu sağlamaktır,” diyerek, sistemin sağladığı bu tasarruf sayesinde 3 ay içinde 10 bin konut ve 20 bin kullanıcının cep telefonlarına ulaştıklarını ifade etmiştir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın