Nvidia CEO’su Jensen Huang, ülkeleri ekonomik faydaları en kısa sürede elde edebilmek için yapay zeka altyapılarını hızla kurmaya teşvik etti. Huang, yapay zekanın etrafında dolaşan korkuların, “insanları korkutma çıkarlarından” kaynaklandığını belirtiyor. Ayrıca, yapay zeka ile ilgili düzenlemelerin, otomobiller ve uçaklar gibi tarihi yenilikler için oluşturulan düzenlemelerden daha karmaşık olmayacağını vurguladı.
Huang, ülkelerin kendi yapay zeka altyapılarını geliştirmelerinin yalnızca ekonomik kazanç sağlamayacağını, aynı zamanda ulusal kültürlerini korumalarına da yardımcı olacağını ifade etti. Nvidia’nın AI çipleri alanındaki öncülüğü sayesinde hisse senedi değerlerinin yeni zirvelere ulaşması, Huang’ı ülkelerin AI bilgi işlem verimliliğindeki hızlı artıştan yararlanmaya yönlendirdi. CEO, “Geri kalan inisiyatif almak, endüstrinizi harekete geçirmek ve altyapıyı mümkün olan en hızlı şekilde kurmak tamamen size bağlı” dedi ve ekledi: “Bunun başkaları tarafından yapılmasına izin veremezsiniz. İnsanları bu yeni teknoloji konusunda korkutmaya, teknolojiyi gizemli hale getirmeye, diğer insanları bu teknoloji hakkında hiçbir şey yapmamaya ve bu konuda onlara güvenmeye teşvik eden çıkarlar var. Bence bu, son derece yanlış bir yaklaşım.”
Yapay zeka düzenlemeleri, geçtiğimiz yıl boyunca birçok ülkenin gündeminde önemli bir yer edindi. Hem şirketler hem de hükümetler, kendilerini ve başkalarını bu teknolojinin potansiyel suistimalinden korumak için çeşitli mevzuatlar ve anlaşmalar imzaladı. Bununla birlikte, Nvidia, Çin hükümetinin bu teknolojiyi askeri yeteneklerini geliştirmek amacıyla kullanma çabaları nedeniyle ABD’nin ihracat kontrolleri tarafından bazı yüksek teknoloji yapay zeka hesaplama çiplerinin satışının engellendiğini belirtti. Ancak, Huang, Dünya Hükümetler Zirvesi’nde bu konuya özel olarak değinmedi.