OPPO’dan Yenilikçi Yapay Zeka Telefonları
OPPO, CVPR 2024 (Computer Vision and Pattern Recognition) etkinliğinde, yapay zekâ destekli telefon özellikleriyle dikkat çekti. Şirket, bu yenilikçi teknolojiyi daha da geliştirmek ve geniş kitlelere ulaştırmak için yoğun çalışmalar yürüttüğünü vurguladı. Etkinlikte sergilenen amiral gemisi modeli Find X7 Ultra, OPPO’nun bugüne kadar geliştirdiği en ileri düzey yapay zeka telefonu olarak öne çıkıyor.
Find X7 Ultra, OPPO HyperTone Görüntü Motoru ile donatılmış bir hesaplamalı fotoğrafçılık sistemi kullanıyor. Bu sistem, minimum hesaplama alanıyla yüksek kaliteli fotoğraflar üretme yeteneğine sahip. OPPO, 2024’ün başında kurduğu OPPO Yapay Zekâ Merkezi ile stratejik olarak kaynaklarını yapay zeka yeteneklerini güçlendirmeye yönlendiriyor. Haziran 2024’te, OPPO, yapay zeka destekli telefonlarını herkes için erişilebilir hale getirme stratejisini duyurdu ve yıl sonuna kadar yaklaşık 50 milyon OPPO akıllı telefonunun bu özelliklerle donatılmasını hedefledi.
OPPO’nun yurtdışı pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetler başkanı Billy Zhang, her yıl CVPR’ye katıldıklarını ve özellikle bu yıl önemli başarılar elde ettiklerini belirtti. Zhang, şunları ekledi: “Yapay zeka bizim için her zaman önemli bir yatırım alanı oldu. Yapay zekalı telefonların önemli bir teknoloji trendi olması, kullanıcı deneyimini yenilikçi bir şekilde geliştirmemize olanak sağlıyor. CVPR’ye katılımımız, OPPO’nun yapay zeka telefon alanındaki güçlü taahhüdünü ve kararlılığını vurguluyor. Ayrıca, bu platform, AI ile ilgili en son ilerlemelerimiz hakkında küresel ortaklarımızla fikir alışverişinde bulunmak için mükemmel bir fırsat sunuyor.”
Bu yıl OPPO Araştırma Enstitüsü ve Ar-Ge ekipleri, CVPR’de sunmak üzere toplam 11 makale seçti. Bu makaleler, görüntü restorasyonu, dijital insan oluşturma, video segmentasyonu, dinamik hareket yakalama, dinamik sahne görüntü sentezi, çoklu görüş 3D nesne algılama ve 3D oluşturma gibi çeşitli araştırma alanlarını kapsıyor. OPPO, konferans sırasında ayrıca sürdürülebilir 3D sanal insan yaratma yöntemi olan UltrAvatar‘ı tanıttı. UltrAvatar, dağınık renk çıkarma modeli ve özgünlük güdümlü doku yayma modeli kullanarak tek bir görüntüden veya bir metin satırından sürdürülebilir 3D sanal insanlar üretebiliyor. Bu sanal insanların, bir kişinin yüzündeki ten rengi ve dokusunun her detayını yakalayarak, sanal etkileşimlerin gerçekçiliğini artırdığı iddia ediliyor.
Bir diğer önemli katkı olan UniVS, video segmentasyonu için endüstrinin ilk evrensel büyük modelini sunuyor. Bu model, belirli bir kategorideki tüm nesnelerin segmentasyonuna olanak tanırken, hedeflenen segmentasyon için metin tabanlı açıklamalara yanıt vererek çeşitli gerçek dünya video segmentasyon ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.