NASA’nın Evrenin Genişleme Hızı Üzerine Garip Keşfi

Nasa’nın Garip Keşfi: Evrenin Genişleme Hızı Üzerine Yeni Bulgular

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) araştırmacıları, modern bilim dünyasını derinden etkileyen ve şaşkınlık yaratan bir keşif yaptıklarını duyurdular. Bu buluş, evrenin genişleme hızı üzerine yapılan yeni araştırmalarla ilgili olup, bilim insanlarını düşündüren “garip bir şeyin” varlığını işaret ediyor.

NASA’nın yayımladığı basın açıklamasında, bu tuhaflığın, “muhtemelen yepyeni fiziği içeren garip bir şeyin” bulunduğu düşüncesini destekleyen bulgular içerdiği vurgulanıyor. Açıklamada, bu son gelişmenin, “karanlık enerji” üzerine yapılan çalışmalardaki ilerlemeleri takip ettiği belirtiliyor. Karanlık enerji, NASA tarafından “evrenin genişlemesini hızlandıran gizemli bir itici güç” olarak tanımlanıyor.

Evrenin genişleme hızının, Hubble gökbilimcilerinin başlangıçta tahmin ettiklerinden daha hızlı olduğu düşünülüyor. Yeni veriler, evrenin saniyede 73 kilometre hızla genişlediğini gösteriyor. Bu buluş, Hubble Teleskobu’ndan elde edilen ve evrenin saniyede 67,5 kilometre hızla genişlediğini öne süren önceki verileri sorgulamakta. Bilim insanları, yerel evrenin genişleme hızı ile ilkel evrenin genişleme hızı arasındaki belirgin farkı açıklamakta zorlanıyorlar.

Açıklamada, bu durumun cevabının, evrenin henüz keşfedilmemiş olan ek fiziksel yasalarını içerebileceği öne sürülüyor. Hubble teleskopunun yıllar içinde topladığı veriler, bilimin ilerlemesine önemli katkılarda bulunmuş olsa da, bu yeni sorunun yanıtını bulmak için kısa bir süre önce fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu’nun toplayacağı verilerin incelenmesine ihtiyaç duyulabilir.