Dronlara Karşı Yerli Çözüm: DIGITEST’in Yenilikçi Savunma Sistemleri

Dronlara Karşı Geliştirilen Yerli Çözüm: DIGITEST’in Yenilikçi Sistemleri

Dronlara Karşı Geliştirilen Yerli Çözüm: DIGITEST'in Yenilikçi Sistemleri

DIGITEST, savaş alanında ciddi bir tehdit haline gelen dronlara karşı geliştirdiği yenilikçi sistemlerle dikkat çekiyor. Bu sistemler, dakikada 1500 atıma ulaşabilen 12,7 milimetre Gatling Topu ve 12,7 milimetre Uzaktan Kumandalı Stabilize Silah Sistemi’ni içeriyor. DIGITEST Savunma ve Havacılık Genel Müdürü Sefer Erseven, SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda, dronlara yönelik tedbir sistemleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Dronlara Karşı Yerli Çözüm: DIGITEST'in Yenilikçi Savunma Sistemleri

Fuar etkinliği kapsamında, 3 namlulu 12,7 milimetre silah sistemini tanıttıklarını belirten Erseven, bu silahın dron savar çözümü olarak konumlandırıldığını ifade etti. Erseven, sistemin radar aracılığıyla tespit edilen tehditleri güvenli bir şekilde imha etme yeteneğine sahip olduğunu vurguladı. “Dronların maliyetleri her geçen gün düşüyor. Bu nedenle, karşı tedbir alarak daha ekonomik çözümlerle bu tehditleri bertaraf etmemiz gerekiyor. Klasik mühimmatlarla daha uygun fiyatlı sistemler geliştirmeye odaklanıyoruz,” dedi.

Erseven, dronların sistem tarafından nasıl tespit edildiğini de detaylandırdı. Yaklaşık 10 kilometrelik tespit yeteneğine sahip radarların, havadaki her türlü hareketi ve potansiyel tehditleri belirleyebildiğini aktardı. Bu tehditler, silah üzerinde bulunan elektro-optik sistemler aracılığıyla izlenip doğrulanıyor. Tehditler etki alanına girdiğinde, güvenli bir şekilde bertaraf ediliyor.

Dronlara Karşı Yerli Çözüm: DIGITEST'in Yenilikçi Savunma Sistemleri

Sistemin tamamen yerli firmaların kabiliyetleri kullanılarak geliştirildiğini vurgulayan Sefer Erseven, şu ifadeleri kullandı:

  • “Çözümümüz, radar sistemimizden komuta kontrol merkezine ve silah sistemlerine kadar tamamen Türkiye’de tasarlandı ve üretildi. Şu anda aktif test aşamasındayız.”
  • “Ürünümüz tamamen tamamlandı. Önümüzdeki ay son kabul testlerimizi gerçekleştireceğiz. Bu testlerin ardından sistemler envantere girecek.”
  • “Fuarda bulunmamıza rağmen, iki sistem üzerinde anlaşma imzalandı. Son kullanıcı belgeleri geldikten sonra ihraç lisansları ile inşallah bu sistemlerin ihracı yapılacak.”

Erseven, uluslararası alanda da büyük bir ilgiyle karşılandıklarını ve yurt dışından gelen taleplerin oldukça yüksek olduğunu belirtti. “İnanılmaz güzel tepkiler alıyoruz,” diyerek, yerli üretimin önemine dikkat çekti.