Dünyanın En İzole Noktaları: Tristan Da Cunha ve Point Nemo

Modern Hayatın Stresten Kaçışı: Uzak Noktalar

Modern Hayatın Stresten Kaçışı: Uzak Noktalar

Çalan telefonlar, ödenecek faturalar ve bağıran çocuklar gibi modern hayatın her anında karşılaştığımız olağan durumlar, zaman zaman insanın içindeki huzur arayışını tetikleyebilir. Sadece kısa bir hafta sonu kaçamağı ya da birkaç günlük bir tatil bile yetersiz kalabilir; bu durumda belki de insanlardan olabildiğince uzaklaşma isteği doğar. Eğer bir kaçış planı yapmayı düşünüyorsanız, RealLifeLore ekibi, hayalini kurduğunuz huzurlu yeri keşfetmeniz için ilginç bir video rehberi hazırladı. Bu video, Güney Afrika’dan 2.700 kilometre uzakta yer alan volkanik Tristan Da Cunha Adalarını tanıtıyor.

Tristan Da Cunha, sadece 264 kişilik nüfusuyla, dünyanın en izole olmuş yerlerinden biri olarak biliniyor. Bu adada yaşayan insanlar, kendilerine en yakın insandan oldukça uzak mesafelerde bulunuyor. Ancak, adanın en dikkat çeken özelliklerinden biri, burada bir havaalanının olmaması. Eğer bu durum sizi yeterince cezbetmediyse, Point Nemo’yu da göz önünde bulundurmalısınız!

Point Nemo: Dünyanın En Uzak Noktası

Eğer aradığınız şey, etrafınızda hiç insan olmamasıysa, o zaman Point Nemo’ya gitmeyi düşünebilirsiniz. Latince “hiç kimse” anlamına gelen “Nemo”, aynı zamanda ünlü yazar Jules Verne’in Kaptan Nemo karakterine de bir atıfta bulunuyor. Bu noktada bulunan bir kişi, Dünya üzerindeki en yakın insanından tam 2.689 kilometre uzaklıkta olacaktır.

Başka bir deyişle, Point Nemo, Pasifik Okyanusu’nda yer alan ve insanların ulaşabileceği en uzak yer olarak tanımlanıyor. Ancak bu noktada kara parçası bulunmuyor; dolayısıyla muhtemelen uçsuz bucaksız denizde bir gemide oturmanız gerekecek. Bu nokta o kadar izole ki, orada bulunduğunuzda, muhtemelen size en yakın insanlar, eğer o sırada üstünüzden geçiyorlarsa, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotlar olacaktır. İşin ilginç kısmı, Point Nemo’dan gemi nakliye rotalarının bile geçmemesi. Bu nokta o kadar uzak ki, buraya ulaştığı bilinen en hızlı süre 15 gün, 10 saat ve 37 dakika olarak kaydedilmiştir.