Uzaylı Teknolojisi Keşfi: Harvardlı Astrofizikçi Avi Loeb
Bir Harvard astrofizikçisi olan Avi Loeb, insanlığın uzun zamandır merakını çeken bir keşif yapmış olabileceğine inanıyor. Business Insider tarafından yayımlanan habere göre, Loeb, 2014 yılında Papua Yeni Gine kıyılarına düşen ve IM1 olarak adlandırılan bir meteorun, uzaylı teknolojisi parçalarını içerebileceğini ileri sürüyor.
Uzaylı yaşamının evrenin bir köşesinde var olduğuna inanan birçok astronom bulunuyor. Ancak, bugüne kadar kesin bir kanıt elde edilemedi. Bu durum, insanların okyanusların derinliklerinde ve diğer yerlerde gizlenmiş olabilecek UFO’lar hakkında çeşitli spekülasyonlar yapmasına neden oluyor. Söz konusu meteor, çoğunlukla demirden yapılmış gibi görünen 10 küçük küre içeriyor.
Loeb, CBS News Boston’a yaptığı açıklamada, “Mikroskopla incelediğinizde, bu parçaların arka plandan oldukça farklı göründüğünü görebilirsiniz. Altın, mavi ve kahverengi tonları var ve bazıları minyatür bir Dünya’yı andırıyor” şeklinde ifadeler kullandı. Ayrıca, meteorun, demir meteorlardan bile daha sert malzemelerden yapıldığını belirtti. Bunun yanı sıra, bu nesnelerin Güneş sistemindeki tüm yıldızların yüzde 95’inden daha hızlı hareket ettiğini vurguladı.
Avi Loeb, bu gözlemleriyle birlikte, bu nesnelerin bir uzay aracından ya da başka bir “teknolojik aletten” gelmiş olabileceğine dair güçlü kanıtlar sunduğunu savunuyor. Loeb ve ekibi, meteorun düştüğü bölgenin etrafındaki 10 kilometrelik alanı araştırmak için hükümetle işbirliği yaptı. Bu süreçte, on demir küreyi keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla mıknatıslar kullanarak deniz tabanını taradılar.
ABD Uzay Komutanlığı’nın CBS’ye yaptığı açıklamalara göre, bu parçaların başka bir güneş sisteminden gelme ihtimali “yüzde 99,999” olarak değerlendiriliyor. Loeb, uzaylı yaşamı kanıtlama çabalarında oldukça tanınmış bir figür ve güneş sistemimize giren ve kaydedilen ilk yıldızlararası nesne olan “Oumuamua” gibi nesnelerin de uzaylı teknolojisi olabileceğine inanıyor.