Ay’a Çarpan Göktaşının Etkileyici Görüntüleri

Ay’a Çarpan Göktaşının Görüntüleri Paylaşıldı

Bir Japon gökbilimci, Ay’a çarpan bir göktaşının anlarını kaydetmeyi başardığını açıkladı. Göz alıcı görüntüleri Twitter’da paylaşan Daichi Fujii, Hiratsuka Şehir Müzesi’nde astronomi küratörü olarak görev yapıyor. Fujii’nin kamerasıyla kaydedilen çarpışma anı gerçekten de etkileyici bir görüntü sunuyor.

Fujii, Ay’ın Ideler L ve Pitiscus kraterleri civarına çarpan meteoroidin çarpma anını sadece 1 saniye boyunca yakaladığını belirtti. Twitter’da, “Gözlem tarihimdeki en büyük Ay çarpışma anını yakalayabildim,” şeklinde bir paylaşımda bulundu. Görüntüler, Hiratsuka’daki evinin penceresinden kaydedildi.

Fujii, Twitter’daki gönderisinde ayrıca, “Bu, 23 Şubat 2023 tarihinde saat 20:14:30.8’de ortaya çıkan Ay çarpışmasının Hiratsuka’daki evimden çekilmiş bir görüntüsüdür. Bu, 1 saniyeden daha uzun süre parlamaya devam eden büyük bir parıltıydı,” dedi. “Ay’ın atmosferi olmadığı için meteorlar ve ateş topları görülemiyor; bu nedenle bir krater oluştuğu anda büyük bir parıltı ile gözlemleniyor,” diye ekledi.

Ay, yüzeyindeki son derece kraterli görünümünden de anlaşılabileceği gibi, meteorlar tarafından sıkça vuruluyor. Aslında, bizim koruyucu atmosferimiz sayesinde, Dünya’ya çarpan her bir göktaşına karşılık Ay’a yaklaşık 20 göktaşının çarptığı bilinmektedir. Bu olaylar bazen Ay tutulması sırasında gerçekleşse de, bu tür çarpışmaları kaydetmek oldukça zordur.

  • 2046 yılı Sevgililer Günü’nde dünyaya bir asteroit çarpabilir

Fujii’nin çarpışma görüntülerinin Twitter üzerindeki paylaşımına buradan ulaşabilirsiniz.