BODI Coin ile Türkiye’nin Yayıncılık Sektöründe Devrim

Türkiye’nin uluslararası borsası Bitay, aylık abonelik ücretiyle hizmet veren kitap, e-kitap ve sesli kitap platformu Boodio’nun geliştirdiği BODI Coin’i, Türkiye’de ve dünya genelinde ilk kez listeleyecek. Yayıncılık ekosistemini blok zincir teknolojisi ile dönüştürmeyi hedefleyen bu projenin detayları, Boodio ve Bitay’ın yanı sıra yayıncılık sektörünün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında açıklandı.

BODI Coin, yayıncılık sektörünü dijital varlık ekonomisinin avantajlarıyla tanıştırmayı amaçlıyor. Projenin ilk aşamasında, erken satışlar 17 Mart 2022 tarihinde başlayacak ve toplamda 100 milyon adet BODI Coin, Bitay kullanıcılarına özel bir fiyatla sunulacak. Erken satışların ardından, genel satışlar ise 1 Haziran tarihinde gerçekleşecek.

Kitapseverlere Kripto Varlık Kazanma İmkanı

Boodio App uygulaması, kullanıcılarına istedikleri anda okurken dinlemeye veya dinlerken okumaya geçme imkanı sunarak, yenilikçi ve benzersiz bir kitap deneyimi sağlıyor. Ayrıca, kitapseverler uygulama üzerinden geçirdikleri dinleme ve okuma süreleriyle BODI Coin kazanma fırsatına sahip olacaklar. Kullanıcılar, elde ettikleri BODI Coin’leri abonelik, yeni içerik satın alma ve yazar ya da yayınevi fonlama gibi işlemlerde kullanabilecekler.

İlerleyen dönemlerde, Bitay ve Boodio App üyesi 1 milyon kişiye, satın alacakları tüm kitapların satış bedelinde BODI Coin hediye edilecek. Böylece, sektöre yaklaşık 30 milyon TL değerinde bir kaynak akışı sağlanması hedefleniyor.

Yayıncılık Sektöründe Eşitlik ve Kolaylık

BODI Coin projesi, yatırımcılarına büyüyen yayıncılık ekosistemindeki fırsatları değerlendirme şansı sunarken, yayıncılık dünyasına da eşitlik ve kolaylık getiren bir yatırım aracı olmayı hedefliyor. Sisteme üye olan yayıncılara, blok zinciri temelli, tamamen şeffaf bir telif hakları yönetimi modeli sunulacak. Fikri mülkiyet ve telif haklarına tamamen uygun olan BODI Coin, geleneksel yayıncılık sektöründeki geç ödeme, bekleme ve telif sorunları gibi birçok soruna blok zincir teknolojisi kullanarak çözümler sunmayı amaçlıyor.

Projenin en önemli hedeflerinden biri, yayıncılık sektöründe merkeziyetsiz bir içerik sağlayıcı kanalı oluşturmak ve basılı kitap, e-kitap ve sesli kitap alanındaki yüksek komisyon oranlarını ortadan kaldırmak. Ayrıca, yayıncı firmalara verilen ve ödeme takvimi ile birlikte 240 günü bulan tahsilat vadelerini, sadece 1 dakikaya indirmeyi planlıyor.

Dijital Koleksiyonerler için Yeni Bir Fırsat

BODI Coin, kitapseverler için NFT teknolojisi üzerine geliştirilmiş NFB (benzersiz kitaplar) teknolojisi ile dijital sahaflığın kapılarını aralıyor. Bu sayede, kitap üzerindeki tüm hak sahipleri, gelecekte gerçekleşecek her satıştan kazanç elde etme şansına sahip olacaklar. Dijital koleksiyonerler, sınırlı arzı olan benzersiz kitapları ikincil satışa açtıklarında, hak sahipleriyle birlikte bu satışlardan da gelir elde edebilecekler.

BODI Coin, kendi blok zinciri altyapısı sayesinde yayıncı ve yazarlara ‘token’ üretme imkanı sunarak katma değerli gelirler yaratmayı hedefliyor. Eser içeriklerinden sağlanan toplam gelir paylarından diledikleri zaman yararlanabilecek olan yayıncılar, daha fazla içerik üretimini teşvik edecek şekilde dijital varlık yatırımcılarının desteğini alma olanağına sahip olacaklar.

Projenin Yürütücüleri Ne Diyor?

Boodio International Blockchain Publishers Platform CEO’su Mehmet Arslantunalı, “Yayıncılık sektöründe bir ilki gerçekleştirecek Boodio International Publishers Blockchain Platformu ile dijital varlık dünyasını yayıncılık sektörü ile birleştirmekten büyük heyecan duyuyoruz. NFB altyapısı ile yeni bir ekosistem yaratarak dijital sahaflığın yatırımcı ve eser hak sahiplerine yeni gelir modelleri sunması, on binlerce benzersiz kitabı yayına sunacak olmamızdan dolayı mutluyuz” dedi.

Bitay Teknoloji CEO’su Niyazi Yılmaz ise, “Blok zinciri teknolojileri, her alanda olduğu gibi yayıncılık sektörü için de devrim niteliğinde fırsatlar sunuyor. Boodio ile birlikte özel avantajlı fiyatlarla yatırımcıların ilgisine sunacağımız BODI Coin, yazarla kitapseverler arasında her adımda benzersiz avantajlar sağlıyor. Bitay olarak yenilikçi ve geleceği olan projeleri, Launch Pad’imizde listelemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Fotoğraf yok
Manşet

Yapı Kredi PowerBI ile veriden güç alan yönetim kültürünü yaygınlaştırıyor

Finans sektörünün öncü kurumlarından Yapı Kredi, Power BI ile iş zekasını tüm banka genelinde etkinleştirerek veriden güç alan yönetim kültürünü yaygınlaştırıyor. Çevik bir dijital dönüşüm hamlesiyle şubelerinin performans yönetimi ekranlarını modernleştiren Yapı Kredi, Microsoft Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde yürütülen en büyük ve en kapsamlı başarı hikayelerinden birine imza atmış oldu. […]

Manşet

İmza İçin 10 Saniye Yeter

İmza süreçlerini 100 kat hızlandıran Paperzero mobil uygulaması bireylere sadece ekrana dokunarak imza süreçlerini tamamlama imkanı sunuyor. İstenilen her yerden imzalama kolaylığı sunan uygulama hayatı kolaylaştırıyor. Kağıt tüketimini sıfırlamayı hedefleyen Paperzero, zamanın ruhuna uygun olarak; tasarruf, hız ve kolaylığı bir arada sunuyor. […]

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın