Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru’dan Dijital Dönüşüm Açıklamaları ve Cisco Live 2022 Yenilikleri

CISCO Türkiye Genel Müdürü Didem Duru’nun Açıklamaları

CISCO Türkiye Genel Müdürü Didem Duru'nun Açıklamaları

CISCO Türkiye Genel Müdürü Didem Duru, Cisco’nun bu hafta gerçekleşen Cisco Live 2022 etkinliğinde tanıttığı yeni teknolojileri ve yenilikçi çözümleri basınla paylaştı. Duru, Cisco Türkiye’nin CTO’su Ümit Aşkan ve Kurumsal ve Ticari Segmentler Satış Müdürü Nevcihan Matur ile birlikte İstanbul’da bir araya gelerek önemli bilgiler aktardı. Duru, makroekonomik baskılar, jeopolitik zorluklar ve pandemi gibi faktörlerin dünya genelinde dijitalleşme sürecini hızlandırdığını belirterek, bu dönüşümün şirketleri 4 ana alana yoğunlaşmaya teşvik ettiğini vurguladı:

  • Uygulamaların yeniden tasarlanması.
  • Hibrit iş gücünün desteklenmesi.
  • Altyapının dönüştürülmesi.
  • Veri güvenliğinin sağlanması ve iş modellerinin korunması.

Amacımız, müşterilere bulut yolculuklarında yardımcı olmaktır. Didem Duru, Cisco’nun bu dört başlıkta müşterilerine kapsamlı destek sağladığını ifade etti. Duru, “Cisco olarak önceliğimiz, müşterilerimizin dijital çeviklik kazanmaları için bağlantı kurmalarına, güvenliği ve otomasyonu sağlamalarına yardımcı olmaktır” dedi. Ayrıca, hibrit çalışmayı mümkün kılan iş devamlılığı ile işyeri, iş gücü ve iş yükleri genelinde Sıfır Güven modeli ile güvenlik sağladıklarını belirtti. “Herhangi bir kullanıcıyı herhangi bir uygulamaya ve herhangi bir buluta bağlayarak, hem şirket içi hem de bulut ortamlarında bulut operasyonları sunuyoruz. Ancak belki de en önemlisi, altyapıdan uygulamaya kadar benzersiz içgörüler ve gözlemlenebilirlik sağlıyoruz” diye ekledi.

Cisco Live’da Duyurulan Yenilikler

Cisco Live etkinliğinde duyurulan inovasyon ve teknolojilerden bazıları şunlardır:

  • Cisco Tahmine Dayalı Ağlar: Cisco, son 30 yıldır internetin temelini oluşturarak dünyayı birbirine bağlı hale getiriyor. Ağlar, performans ve güvenilirliği korumak için sorunları tespit etmek ve bu sorunlara yanıt vermek amacıyla evrim geçirdi. Artık, ağlar sorunları daha gerçekleşmeden tahmin edebilme yeteneğine sahip olmalıdır. Cisco, tahmine dayalı yazılım motorları geliştirerek, uygulama sorunlarını yüksek doğruluk oranıyla öngörmeyi başardı. Bu sayede BT ekiplerinin yükü önemli ölçüde hafifliyor.
  • Modern İşletmeler İçin Yeni Teknolojiler: Cisco Live konferansında, kuruluşların günümüzün hibrit iş dünyasında gerekli olan üretkenliği, esnekliği ve çevikliği sağlamalarına yardımcı olan yeni teknolojiler tanıtıldı. Bu yenilikler arasında:
    • Birleşik Deneyimler: Cisco, Cisco Meraki, Cisco Catalyst ve Cisco Nexus portföylerinde birleşik bir deneyim sunan yeni bulut yönetim özellikleri ile WAN performansını geliştiren yeni bir Cisco ThousandEyes ürününü tanıttı.
    • Güvenlik Esnekliği: Cisco, her boyuttaki kuruluşlar için güvenli erişim ve bağlantı sağlayan, entegre bir platform sunma stratejisini açıkladı. Güvenlik Bulutu vizyonunu gerçekleştirmek için sektördeki en eksiksiz portföyü yeniliklerle genişletiyor.
    • Hibrit İş Deneyimi: Sektörün hibrit çalışma için ilk telefonu olan Cisco Video Phone 8875, üretkenliği artırmakta ve yoğun toplantı trafiğinin yol açtığı yorgunluğu azaltmakta. Ayrıca, Webex Events, çevrimiçi etkinliklerde dil engellerini aşmak için sesten sese gerçek zamanlı çeviri yapabiliyor.
    • Yeniden Tasarlanan Uygulama Deneyimi: Cisco, modern uygulamalar için yeni bir bulut-yerel gözlemlenebilirlik platformu olan AppDynamics Cloud’u piyasaya sürdü. Bu sistem, BT ekiplerinin kusursuz dijital deneyimler sunmasını sağlamak amacıyla sadelik, kullanılabilirlik ve sezgisellik ile tasarlandı.
    • Yeni Ücretsiz Açık Kaynaklı, API Öncelikli Geliştirici Çözümleri: Uygulamalar artık marka kimliğinden öte, işin kendisi haline geldi. Cisco’nun Panoptica ve Calisti uygulamaları, modern uygulama geliştirme döngülerini hızlandırarak işletmelere olağanüstü dijital deneyimler sunan buluta özgü, API öncelikli araçlar sunuyor.