Dünyada Durgunluk Korkuları Akıllı Telefon Pazarını Olumsuz Etkiliyor

Durgunluk Korkuları ve Akıllı Telefon Pazarındaki Düşüş

Dünyada artan durgunluk korkuları, küresel akıllı telefon pazarında talepte önemli bir düşüşe yol açıyor. Bu bağlamda, önde gelen akıllı telefon üreticileri, üretimlerini azaltma kararı alıyor. Özellikle Samsung, şimdiden büyük bir stok zorluğuyla karşı karşıya kalmış durumda.

Yeni bir rapor, Samsung’un dağıtım ağında bekleyen 50 milyon akıllı telefon olduğunu ortaya koyuyor. Bu cihazlar, henüz müşterilere ulaştırılmamış ve dünya genelindeki distribütörlerin raflarında bekliyor. 2022 yılında Samsung’un 270 milyon akıllı telefon sevkiyatı hedeflediği belirtiliyor. Ancak, bu sayının yaklaşık %18’ini oluşturan 50 milyonun satılmamış durumda olması, endişe verici bir tablo çiziyor.

Genel olarak, satılmayan stok oranı toplam sevkiyatın %10’u civarında olurken, bu durum Samsung’un akıllı telefonlarına olan talebin düştüğünü de gözler önüne seriyor. Çoğu kişi, daha pahalı üst seviye ve ileri teknoloji cihazların en çok etkilendiğini düşünebilir; ancak durum böyle değil. Rapor, stoklardaki satılmayan akıllı telefonların büyük bir kısmının Galaxy A serisinde yer alan modellerden oluştuğunu belirtiyor.

Samsung’un uygun fiyatlı cihazlarına olan talebin azalması, bu fiyat aralığında telefon satın almak isteyenler üzerindeki küresel ekonomik durumun etkisini de gösteriyor. Ekonomik zorluklarla mücadele eden bireyler için, yeni bir telefon edinmek, önceliklerin başında gelmiyor. Samsung’un Ocak-Şubat 2022 arasında ayda 20 milyon adet akıllı telefon ürettiği bilgisi mevcut. Ancak, yüksek stok seviyeleri ve düşük talep nedeniyle, Mayıs ayında üretimi yarı yarıya azaltarak yalnızca 10 milyon adede indirdi.

Geçtiğimiz ay, Samsung’un bu yıl akıllı telefon üretimini 30 milyon adet azaltma kararı aldığı duyurulmuştu. Önümüzdeki günlerde bu durumun iyileşip iyileşmeyeceği merak konusu. Bu arada, Samsung, satılamayan stok sorununu kontrol altına almak için üretim kısıtlamalarına devam edebilir.