Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER) tarafından düzenlenen “Neurolab İstanbul 2024” eğitim etkinliği, hareket bozuklukları alanında çığır açan tedavi teknolojilerini gündeme getirdi. Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nde gerçekleştirilen bu etkileyici kurs, 100’ü aşkın araştırmacıyı bir araya getirdi ve katılımcılara hastalıkların tanı ve tedavisinde en son gelişmeleri sunma fırsatı sağladı.
18 HASTA TEDAVİ EDİLDİ
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan PARMER Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh, merkezin 2018 yılında kurulduğunu ve 2019’da Uluslararası Mükemmeliyet ve Eğitim Merkezi unvanını kazandığını vurguladı. Zırh, merkezde uygulanan çığır açan tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Özellikle 8 ay önce başlatılan Akıllı Ses Ötesi (MRgFUS) tedavisine dikkat çekti ve bu yöntemin sadece Parkinson hastalarına değil, farklı titreme türlerine de iyi geldiğini belirtti. Zırh, bu tedavinin uygulanacağı 19. hastanın da hazırlandığını ifade etti.
SES DALGALARIYLA İYİLEŞİYORLAR
Doç. Dr. Zırh, “Ameliyatsız MR yardımıyla ses dalgalarının belirli noktalara ulaşarak titremeleri önlediği bir tedavi süreci yürütüyoruz. Parkinson hastalığı, kronik ve ilerleyici bir doğaya sahip. Hastalara müdahale ettiğimizde, titremelerini engelleyebiliyor ya da hareket kabiliyetlerini artırabiliyoruz. Hastalarımızın hastanede yatmasına gerek kalmıyor; birkaç saatlik işlem sonrasında, kendileri evlerine dönebilme imkanı buluyorlar.” dedi.
AKILLI VE YENİLİKÇİ
PARMER, bugüne kadar bin 400’den fazla beyin pili ameliyatı gerçekleştirmiş ve yenilikçi tedavi yöntemleriyle Parkinson hastalarına umut olmaya devam etmektedir. Türkiye’nin ilk bağımsız hareket bozuklukları merkezi olma özelliği taşıyan PARMER, beyin pili tedavisinin yanı sıra Akıllı Ses Ötesi (MRgFUS) gibi en güncel uygulamalarıyla hastalarına umut ışığı olmaktadır.
Be the first to comment