OpenAI’nin Yeni Geliştirici Konferansı ve GPT-4 Turbo
OpenAI, dün gerçekleştirdiği ilk geliştirici konferansında, amiral gemisi ürünü ChatGPT’nin en son sürümünü tanıtarak büyük bir yenilik yaptı. Bu yenilik, GPT-4 Turbo adı verilen, büyük dil modelinin yepyeni bir versiyonunun ön gösterimidir. Yeni model, önceki sürümlerine kıyasla daha uzun girdileri kabul edebilme yeteneğine sahip; mevcut 50 belirteç sınırının çok ötesine geçerek, 300 sayfaya kadar metin işleyebilme kapasitesine ulaşıyor. Bu durum, kullanıcıların daha uzun ve karmaşık istemler oluşturabilmesi ve modelin verdiği yanıtların daha anlamlı hale gelmesi anlamına geliyor.
OpenAI, ayrıca GPT-4 Turbo’nun eğitiminde kullanılan verileri de güncelledi. Şirket, bu yeni modelin artık Nisan 2023’e kadar olan dünya bilgilerini kapsadığını iddia ediyor. Bunun yanı sıra, GPT-4 Turbo, görüntüleri doğrudan sohbet kutusu üzerinden istem olarak kabul edebiliyor. Bu özellik sayesinde, model görüntülere altyazılar oluşturabilecek veya görselin neyi tasvir ettiğine dair açıklamalar sunabilecek. Ayrıca, metinden sese taleplerini de karşılayabiliyor.
Kullanıcılar, belge yükleyerek hizmetten bu belgeleri analiz etmesini de talep edebilecekler. Geliştiriciler için, bu yeni modelin kullanımı, önceki versiyonlara göre yaklaşık üç kat daha ucuz olacak. OpenAI, büyük dil modellerinin komutları anlama ve yanıt verme süreçlerinde kullanılan girdi ve çıktı belirteçleri için maliyetleri düşürdüğünü açıkladı.
OpenAI, GPT-4 Turbo’yu duyurmanın yanı sıra, ChatGPT’nin şu anda dünya genelinde 100 milyondan fazla haftalık aktif kullanıcıya sahip olduğunu ve Fortune 500 şirketlerinin %92’sinden fazlası tarafından kullanıldığını belirtti. Şirket, müşterilerini yalnızca ürünlerinin kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlali ile ilgili yasal taleplere karşı savunmakla kalmayacak, aynı zamanda sonuç olarak ortaya çıkan masrafları da üstleneceğini vurguladı.
OpenAI Dev Day etkinliğinde, ayrıca tek bir göreve odaklanan ve kod yazmayı bilmeyen kişiler tarafından bile oluşturulabilen mini-ChatGPT araçları tanıtıldı. Topluluk tarafından geliştirilen bu mini GPT’ler, anında paylaşılabilecek ve OpenAI, doğrulanmış oluşturucuların bu araçları herkesin kullanımına sunabileceği bir mağaza açmayı planlıyor.
Şirket, GPT-4 Turbo’nun ne zaman ön izleme aşamasından çıkacağı ve genel kullanıma sunulacağı hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Mevcut durumda GPT-4’e erişim, aylık 20 dolar ücretle sağlanıyor.