Google, Yapay Zeka ile Çevrimiçi Giysi Deneme Deneyimini Geliştiriyor

Google, Yapay Zeka ile Giysi Deneme Deneyimini Geliştiriyor

Google, Yapay Zeka ile Giysi Deneme Deneyimini Geliştiriyor

Google, dün gerçekleştirdiği bir basın toplantısında, çevrimiçi alışveriş platformunda, çevrimiçi satıcılardan gelen giysilerin farklı vücut tiplerine nasıl uyum sağladığını göstermek için yapay zeka teknolojisini kullanmaya başladığını açıkladı. Bu, Google’ın üretken yapay zekayı ürün yelpazesine ve çevrimiçi hizmetlerine entegre etme çabalarının bir parçası olarak öne çıkıyor.

Yeni alışveriş özelliği, Anthropologie, Everlane, H&M ve Loft gibi tanınmış markalarla işbirliği içinde geliştirildi. Bu özellik, giysi bedenlerinin gerçek insanlar üzerinde nasıl göründüğünü göstermek amacıyla, yapay zeka kullanarak gerçek bir model üzerinde kıyafetlerin görüntüsünü oluşturuyor. Google’ın bu girişimi, aralarında Amazon ve Walmart gibi büyük internet şirketlerinin de bulunduğu, çevrimiçi alışveriş deneyimini iyileştirmeye yönelik son adımlarından biri olarak dikkat çekiyor.

Google, istenen kıyafetin görüntüsünü oluşturmak için yapay zeka desteği alırken, bu kıyafetlerin gerçek insanlarla nasıl uyum sağladığını sergilemek için çeşitli vücut tiplerine sahip modelleri kullanıyor. Google’da sanal deneme özelliğinden sorumlu grup ürün müdürü Shyam Sunder, yapılan bir basın brifinginde, şirketin bu alışveriş seçeneğini oluşturmak için toplamda 80 modeli (40 kadın ve 40 erkek) işe aldığını belirtti.

Bu yenilikçi özelliğin başlangıçta yalnızca kadın üst giyim ürünlerini destekleyeceği, ancak gelecekte diğer kategorilere de genişletileceği ifade ediliyor. Google, farklı cilt tonlarına sahip ve bedenleri 2X small ile 4X large arasında değişen modelleri seçerek, kullanıcıların daha gerçekçi bir alışveriş deneyimi yaşamalarını sağlıyor.

Bedenleri incelemenin yanı sıra, kullanıcılar farklı fiyat, renk ve desenlerdeki benzer ürünleri de kolayca bulabilecekler. Bu özellik, çevrimiçi alışverişi daha kişiselleştirilmiş ve kullanıcı dostu hale getirerek, alışveriş deneyimini önemli ölçüde iyileştirmeyi amaçlıyor.